AJFA är än så länge under uppbyggnad. Medlemskap är gratis. Ett exklusivt forum för AJFA är på gång.

Allt fler hittar hit via google. Ny här? Här är tips på bra länkar att börja besöka. Klicka på länkarna i länklistan:
Amandaism - bra nyhetssida
amandajenssen.com - ett forum finns under Community
Amandatråden på AlltOmTV - aktivt forum
Amanda Jenssen-shop - t-shirts med Amanda-tryck

Nyhet: AJFA startar ett bildbibliotek. Vill du att AJFA ska kunna använda dina bilder? Skicka ett mail så får du reda på villkoren.

Vill du bli medlem i AJFA? Skicka ett mail: amazingamandajenssen@live.com

söndag 8 juni 2008

Nytt rike utropas härmed: Amandanien

Ett nytt rike har idag grundats - Amandanien! Amandanien är inte ett fysiskt rike utan snarare som ett själarnas palats för de som lärt sig att uppskatta den underbara musik som Amanda Jenssen skapar.

Amandanien kan inte benämnas som stat eftersom en stat står över dess medborgare. Det är kanske nödvändigt i ett fysiskt rike men i Amandanien passar det inte. Amandanien kan inte heller benämnas som land eftersom vi inte gör anspråk på något landområde. Ordet nation är inte heller passande eftersom ordet förutsätter en fysisk form. Inte heller kan Amandanien benämnas som republik eller kungadöme. I Amandanien råder varken kung eller president - här råder bara frid i själen! Amandanien kan bara benämnas som ett rike och inget annat. Amandanien förenar våra själar - det är en boning för vår fantasi och våra idéer.

Eftersom Amandanien inte kan benämnas som nation så har vi varken nationalsång eller nationsflagga. Däremot har vi en rikssång och en riksflagga. En flagga kan verka onödig eftersom den är fysisk men den symboliserar vad Amandanien är och står för. Dessutom är det kul med en flagga.

Den som orkat läsa ända hit i texten har nog börjat tänka vid det här laget att jag har fått solsting. Men jag har en tanke med det här och den kommer att presenteras ännu mer utförligt senare.

Så här ser flaggan ut:


Flaggan symboliserar flera olika saker. De svarta och vita fälten symboliserar tre saker:

1. Amandas musik - bottenlös sorg och sanslös glädje, eller hur hon nu brukar uttrycka det.
2. Alla är välkomna i Amandanien, glad som ledsen.
3. Allting i Amandanien går från mörker till ljus.

Den gula cirkeln är en sol och representerar två saker:

1. Den gula färgen representerar det ljus Amanda sänder ut när hon uppträder. Den röda kanten symboliserar den värme Amanda sprider genom sin musik.
2. Medborgare i Amandanien ska försöka vara ett ljus i sin omgivning och sprida värme till sina medmänniskor.

Det är lätt att bli medborgare i Amandanien. Allt som krävs är att du vill bli medborgare och vips är du en medborgare i Amandanien. Inget krångel. Inga ansökningshandlingar. Alla själar är välkomna.

I Amandanien råder bara en enda lag: Trampa aldrig på en människas själ.

Jorden kan ofta vara en mörk plats. Krig, svält, mord och all möjlig ondska finns överallt. Ofta kan man tappa tron på mänskligheten. Då kan det vara skönt att veta att det finns ett rike bortom allt elände där alla själar lever i frid och där ljuvlig Amanda-musik ljuder överallt som förmedlar glädje till alla. Underbar musik som säger att vi ska bejaka alla våra känslor och att det är först då, när man bara är och inte håller sig själv tillbaka, som man kan komma ut som en riktigt lycklig människa i den andra änden.

Amandanien ska fungera som en stärkande förening för alla dess medborgare. Om dagen känns tung, tänk dig Amandanien som en lummig park där vi alla sitter och dricker hallonsoda (andra drycker är tillåtna) och njuter av en Amanda-konsert som aldrig tar slut. Över allting fladdrar vår vackra flagga. Tänk på vad den står för och på att vad som än händer så är det mot ljuset vi alla går.

Amandanien är en möjlighet för alla som känt att de fått mycket kraft, glädje och inspiration via Amandas musik att sprida entusiasm, passion och livsglädje till sin omgivning. Om du kramar någon idag kanske han kramar någon imorgon. Och vem vet, i slutänden kanske den där kramen förhindrar ett krig.

7 kommentarer:

Anonym sa...

fan va bra Gautigoth! jag började nästan gråta när jag läste detta! väldigt "rörande".
Amanda Jenssen har en väldigt speciell plats i mitt hjärta, så jag blir gärna medborgare i Amandanien! haha , skitbra, verkligen!

Gautigoth sa...

Tack så mycket :)

Anonym sa...

Sjukt bra skrivet Gautigoth, kan inget annat än att *applådera* och konstatera mig själv numera Amandaiansk.

Anonym sa...

Först blev jag amandaist, sedan amandofil - och nu är jag också amandanier.

Din lummiga park-vision kan nog komma till användning många gånger. Har redan överlevt en mördande tråkig konferens genom att blunda och spela upp Someday i mitt huvud gång på gång!

Gautigoth sa...

Tack till er alla! Kul att ni uppskattade tanken med Amandanien. Jag var lite orolig att bli avfärdad som tokig. Men det kan väl aldrig vara fel att vilja göra världen lite bättre?

Anonym sa...

Du bidrog inte bara till en bättre värld, du skapade till och med en! Förvisso kallar du det bara för ett rike, men jag kan i varje fall se det som att den lilla "Jenssenvärlden" vi i fanbasen befunnit oss i nu fått ett namn i och med ditt inlägg om Amandanien.

Gautigoth sa...

Tack, emmy. Men en man kan inte skapa en värld. En värld skapas, eller rättare sagt formas, av alla de som bor där. Det gäller i högsta grad vår egen planet jorden. Det enda jag har gjort är att presentera en idé.