AJFA är än så länge under uppbyggnad. Medlemskap är gratis. Ett exklusivt forum för AJFA är på gång.

Allt fler hittar hit via google. Ny här? Här är tips på bra länkar att börja besöka. Klicka på länkarna i länklistan:
Amandaism - bra nyhetssida
amandajenssen.com - ett forum finns under Community
Amandatråden på AlltOmTV - aktivt forum
Amanda Jenssen-shop - t-shirts med Amanda-tryck

Nyhet: AJFA startar ett bildbibliotek. Vill du att AJFA ska kunna använda dina bilder? Skicka ett mail så får du reda på villkoren.

Vill du bli medlem i AJFA? Skicka ett mail: amazingamandajenssen@live.com

söndag 1 juni 2008

Och Gud sade: varde Amanda!

Här kommer ännu ett inlägg under avdelningen nördiga inlägg om Amanda Jenssen (aka Amanda Jensen). Amandas musik är tidlös. Bered er på en liten resa 70 år bakåt i tiden, men samtidigt 70 år framåt i tiden. Tänk er följande text som ett referat till en propagandafilm från 30-talet. Jag har inte full koll på hur man pratade då och några ord i texten fanns inte på 30-talet, men det hoppas jag ni har överseende med.


(Tillägg: Egentligen skulle det ha varit en bild till det här. För er som köpt KMD så är det den svartvita bilden där hon går på en blomsteräng och studerar blommorna. Jag har mailat fotografen Severus Tenenbaum om hon skulle vilja maila bilden till mig men har inte fått svar. Så nu publicerar jag detta inlägg i sann Amanda-nörd-anda för att eventuellt muntra upp Amanda-fans som liksom jag blivit irriterade på att både Aftonbladet och Expressen skickade varsit miffo till Springbreak.)




BILD: Amanda strosar rofyllt omkring på en italiensk blomsteräng och ser ut att studera blommorna. Bilden är i svart-vitt och påminner i stilen om gamla tider.


REFERAT: I 30-talsstil, fast 70 år framåt i tiden.


Året är 2008. Amanda befinner sig på en resa till Italien för att ta bilder till sitt första album. I hemlandet har hennes första singel blivit en formidabel succé. Vad tänker Amanda på när hon vandrar över denna blomsteräng? Det får vi aldrig veta.


Inte kan hon ana vilken betydelse hennes musik ska ha för kommande generationer. Eller att fans över hela världen ska vallfärda till Lund långt efter hennes död för att komma nära den stjärna som betytt mest för musiken.


Amanda hade redan skrivit klassiker som ”Greetings from space” och ”Our last goodbye”. Men ingen hade ännu hört dem. 70 år senare tillhöra de våra musikaliska skatter och liksom hundratals andra sånger av Amanda höjas de till skyarna av hängivna fans som alltjämt växa i antal.


Amandas musik ska alltid bli ihågkommen och ska under århundraden räknas som den främsta musiken som alla vilja ta efter och inspireras av. Hennes långa och fantastiska karriär sakna motstycke i musikhistorien och ska komma att inspirera människor i flera generationer.


Men detta anade inte Amanda när hon vandrade över en italiensk blomsteräng en tidig vårdag i mars månad år 2008.

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, det här muntrade faktiskt upp mig! En dag hoppas jag få skryta för barnbarnen om att jag var En Av De Första Som Var Med.