AJFA är än så länge under uppbyggnad. Medlemskap är gratis. Ett exklusivt forum för AJFA är på gång.

Allt fler hittar hit via google. Ny här? Här är tips på bra länkar att börja besöka. Klicka på länkarna i länklistan:
Amandaism - bra nyhetssida
amandajenssen.com - ett forum finns under Community
Amandatråden på AlltOmTV - aktivt forum
Amanda Jenssen-shop - t-shirts med Amanda-tryck

Nyhet: AJFA startar ett bildbibliotek. Vill du att AJFA ska kunna använda dina bilder? Skicka ett mail så får du reda på villkoren.

Vill du bli medlem i AJFA? Skicka ett mail: amazingamandajenssen@live.com

tisdag 27 maj 2008

Amanda – mycket mer än musiken

Det är så mycket mer än musiken som gör Amanda Jenssen (aka Amanda Jensen) till den intressanta varelse hon är. Hennes sätt att klä sig och hennes kvicka, roliga och ibland fräcka kommentarer fascinerar många av oss fans. Hennes egenhet att uppträda barfota är också udda. Det känns som hon en gång sa ”naket och äkta”. Hon är inte först med det men det känns typiskt Amanda.


Men sedan är det de där märkliga sakerna som man inte riktigt förstår. Är de ett utslag av Amandas humor eller är det bara tillfälligheter? Som den här bilden t.ex. Det är en helt fantastisk bild. Till stilen påminner den enormt mycket om de bilder på filmstjärnor man kunde samla på på 50-talet. Amanda är förstås otroligt vacker på bilden. Det är fart i bilden, vinden fladdrar i hennes hår och hennes blick har just fått syn på något. Solljuset återspeglas behagligt i hennes hår och i sjömanskostymen. Det är en nästan överjordiskt vacker bild som utstrålar lugn och harmoni, men även fart och nyfikenhet. Den är så att säga både stillsam och rörlig på samma gång. En helt perfekt bild. Om det inte vore för...


...handen. Och det är just detta som gör bilden mer än perfekt. Den är genialisk. Amanda är porträtterad som en änglalik varelse i vit skrud som till och med solen verkar älska – men hennes händer är smutsiga! Första gången jag upptäckte det kunde jag inte sluta skratta. Jag är visserligen lättroad men det är faktiskt ganska lustigt. Man kan se så otroligt mycket symbolik i det att man inte vet var man ska börja.


Och jag undrar fortfarande – fanns det en tanke bakom eller råkade det bara bli så? Troligen det sista. Amanda verkar inte bry sig om lite blåmärken och smutsiga händer, trots att hon är uppklädd och sminkad för en fotosession för hennes debutalbum.


Så dagens fråga är – Hur cool kan man bli? Svar: Inte coolare än Amanda.


Bild: Severus Tenenbaum

2 kommentarer:

Anonym sa...

Roligt att någon mer än jag lagt märke till den där handen. Det kan omöjligt vara ett misstag att det är kvar i dessa photoshop-tider.

Men handen ser konstig ut över huvud taget, missbildad på något vis. Det där hade aldrig godtagits i någon Top Model-jurybedömning...

Gautigoth sa...

Handen är nog bara smutsig. Det kanske är det som gör att man kan tycka den ser konstig ut. Själv tycker jag att den ser normal ut. Från Amandas sida tror jag det var oavsiktligt. Men jag misstänker att Severus visste precis vad hon gjorde när hon tog bilden. Det verkar vara ännu ett "snapshot".