AJFA är än så länge under uppbyggnad. Medlemskap är gratis. Ett exklusivt forum för AJFA är på gång.

Allt fler hittar hit via google. Ny här? Här är tips på bra länkar att börja besöka. Klicka på länkarna i länklistan:
Amandaism - bra nyhetssida
amandajenssen.com - ett forum finns under Community
Amandatråden på AlltOmTV - aktivt forum
Amanda Jenssen-shop - t-shirts med Amanda-tryck

Nyhet: AJFA startar ett bildbibliotek. Vill du att AJFA ska kunna använda dina bilder? Skicka ett mail så får du reda på villkoren.

Vill du bli medlem i AJFA? Skicka ett mail: amazingamandajenssen@live.com

söndag 25 maj 2008

Tar SonyBMG fansen på allvar?

Det verkar som om Amanda Jenssen (aka Amanda Jensen) fortfarande reser runt och signerar album, men inte en enda signering har offentliggjorts från SonyBMG eller den officiella hemsidan sedan 11/5. Efter det datumet har Amanda varit på ett flertal ställen men det är mycket pga tur eller ihärdigt detektivarbete som det blir känt för fansen.


Att Amanda skulle komma till Partille 17/5 fick vi veta via amandaism.se. Att Amanda även var i Uddevalla senare samma dag verkar alla ha missat. Jag hittade själv uppgiften, men flera dagar för sent. Om andra signeringar har vi bara hört rykten eller kanske inget alls.


Igår meddelade AmandaLover, en enligt mig pålitlig källa, att Amanda hade varit i Örebro. Hon fick veta det av en kompis 15 minuter innan och hann tydligen dit lagom för att se ryggtavlan på Amanda som just var påväg därifrån.


Jag inser att det är mycket nu runt Amanda, men är dessa signeringar till för fansen eller är de till för kommersen? Att Amanda gör det för fansen tvivlar ingen på. Att SonyBMG är proffsiga i lanseringen av hennes album tycker nog också många, så därför är det förvånande att de låter Amanda fara omkring i Sverige och signera CD-skivor och uppträda utan att det offentliggörs på hemsidan eller i media.


Är det Amandas väl de värnar om? I Allum i Partille 17/5 var det minst 75-100 personer som hade kommit enbart för att lyssna på och förhoppningsvis få träffa Amanda, utan någon som helst marknadsföring. Är SonyBMG rädda att det ska komma för många fans om signeringarna offentliggörs innan? Är det i så fall inte bättre att dra ner på antalet signeringar?


Det är klart att det ger mer inkomster om det blir fler antal signeringar. Jag förmodar att butikerna betalar bra för att få dit en storsäljande stjärna. Håller man nere antalet fans vid varje signering så hinner man med fler. Nackdelen blir att även många av hennes mest hängivna fans helt missar att Amanda varit i närheten av deras stad.


Om SonyBMG beter sig så här för att maximera pengainflödet så är det sorgligt. Om det sker av rent slarv är det inte mycket bättre. Amanda bjuder alltid på sig själv var hon än dyker upp och hon är en fantastisk artist. Hon förtjänar att hennes skivbolag tar fansen på allvar.

Inga kommentarer: